Till sommaren öppnar Stadium en ny, modern butik på två våningsplan i Gallerian. Med ett sortiment för det aktiva livet blir butiken ett efterlängtat tillskott på handelsplatsen. Stadium kommer ytterligare att stärka upp Gallerians satsning på hälsa och välmående, ett tema som idag samlar aktörer som exempelvis Klättercentret och fitnesstudion Becore.

Gallerian har utvecklats till en mötesplats där shopping, restauranger, upplevelser och service samlas under ett tak. Utbudet breddas ytterligare när Stadium slår upp dörrarna till sin nya butik till sommaren. Stadiums vision för etableringen är att inspirera kunderna till en mer aktiv livsstil, vilket går i linje med Gallerians senaste satsningar inom hälsa och välmående.   

- Vi på Stadium ser verkligen fram emot att utforma en modern butik i Gallerian med ett extra fokus på kundupplevelsen och det aktiva livet. Stockholm City är en viktig marknad för oss och vi ser att etableringen i Gallerian kommer att vara den sista pusselbiten för att skapa ett komplett butiksutbud i city för våra kunder, säger Åsa Steen, Country Manager på Stadium Sweden. 

Den nya butiken, som beräknas öppna till sommaren, är fördelad på två våningsplan med entréer från både Sergelgången och Galleriagången.  

- Vi är jätteglada att Stadium väljer att etablera sig hos oss. I takt med att flera aktörer på temat hälsa och välmående har tillkommit på senare tid har vi upplevt en ökad efterfråga på en sportbutik. Vi ser fram emot att kunna möta det behovet inom kort och jag är övertygad om att Stadium blir ett uppskattat inslag i Gallerian, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Gallerian.  

Stadium är Sveriges största sport- och sportmodekedja. Med koncepten Stadium, Stadium Outlet och Sneakers Point har företaget cirka 190 butiker totalt i Sverige, Finland och Norge. I koncernen ingår dessutom Stadium Sports Camp (svb) som sedan starten 1995 har aktiverat över 100 000 barn och ungdomar och skänkt över 65 mkr till föreningslivet. Koncernen har närmare 3 500 anställda och ägs av familjen Eklöf. Omsättningen år 2020 var ca 6,5 mdr exklusive moms. Med en vision om att aktivera världen vill Stadium inspirera till ett aktivt liv för alla. 

• • •  

För mer information, vänligen kontakta:  
AMF Fastigheter, Tina Landelius  
tina.Landelius@amffastigheter.se  
Tel: 08-600 69 26  

Stadium 
Press@stadium.com  

• • •  

Om Gallerian:  
Gallerian är en genuin stockholmsikon sedan öppningsåret 1976. Handelsplatsen lockar kontinuerligt medvetna besökare till oväntade evenemang, upplevelsebaserad shopping och en framstående matscen mitt i centrala Stockholm. Handelsplatsen är en del av citykvarteret Urban Escape som ägs och förvaltas av AMF Fastigheter vars vision är att skapa stadsrum där människor vill vara. 
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69