När den brittiska klädkedjan River Island öppnar sin första butik i Sverige faller valet på Gallerian i centrala Stockholm.

- Vi är självklart glada över att River Island väljer att öppna sin första butik i Sverige hos oss. Det är ett kvitto på att ombyggnaden av Gallerians södra del 2011 var helt rätt, säger Tobias Edberg, Centrumchef i Gallerian. River Islands etablering här är ytterligare ett steg i att utveckla handeln i Gallerian och Stockholms City.

River Island har över 320 butiker i 14 länder där de flesta finns i England. Sverige blir det 15:e landet, och än så länge är det med fullt fokus på butiken i Gallerian.

- Vi vill att mode ska vara kul, säger Keith O’Brien, presschef på River Island. Vi är uppskattade för våra grepp när det gäller trender, liksom för bredden i vårt utbud.

Världsstjärnan Rihanna har designat en linje för River Island, med rockinfluerade kläder.

- Samarbetet med Rihanna har varit fantastiskt. Hon har ritat fyra kollektioner för oss under det här året, en för varje säsong och att arbeta med kända personer är något vi kommer fortsätta med.

-Design är väldigt viktigt för oss på River Island, berättar Keith O’Brien.

-Vi arbetar också med ”up coming” designers i ett sortiment vi kallar för River Island Design Forum. Våra nuvarande projekt gör vi tillsammans med Eudon Choi på Womens wear och Tom Lipop på herrsidan. Båda kollektionerna finns till försäljning online nu.

Skälet till att River Island valde Gallerian är enligt Keith O’Brien att de ville öppna sin första butik i Sverige på en central plats som lockar kedjans målgrupp.

- Gallerian är det perfekta valet för oss.

Gallerian har idag 85 butiker. Här finns flera av de stora kedjorna men också mindre specialbutiker. Mixen och valfriheten gör Gallerian både spännande och unik.

Med 50 000 människor som passerar varje dag, lika mycket som tre fullsatta Globen, har Gallerian också funktionen av ett offentligt rum i hjärtat av huvudstaden. Med turistinformation, kemtvätt, amnings- och skötrum samt fräscha toaletter satsar man mycket på att ge cityborna bra service.

Vår uttalade affärsstrategi för att utveckla Gallerian är att få fler Flagship Stores av både svenska och internationella märken, berättar Tobias Edberg, Gallerians Centrumchef. River Islands Flag Ship Store är ett led i det arbetet. Andra framgångsrika exempel hos oss är Hollister och Bik Bok.

Nu välkomnar vi River Island som ytterligare kommer att förstärka vår mix och ser fram emot butikens premiäröppning här i Gallerian.

   
För mer pressinformation:

Tobias Edberg, Centrumchef Gallerian, +46 702564275, Tobias.edberg@amffastigheter.se
Anders Salomonsson, Marknadsansvarig Gallerian, +46 70-631 80 92, anders.salomonsson@amffastigheter.se
Pressmaterial: www.gallerian.se/press

  
Gallerian på Hamngatan 37 i Stockholm ägs av AMF Fastigheter och är sedan 1976 Stockholms mest centrala Galleria. Varje dag passerar här 50 000 personer. Missionen är att kontinuerligt spegla samtiden och dess händelser. AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Gallerian, femte Hötorgshuset, Salénhuset och MOOD Stockholm är några av de mest kända fastigheterna.


Bifogade filer

 Pressmeddelande (PDF)
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50