Den 13 november öppnar en unik satsning för skateboardintresserade i alla åldrar i Gallerian. P.U.S.H, som är en förkortning för Performance Sk8 Urban Skate House, kommer att bli en ny urban mötesplats där besökare har möjlighet att åka skateboard, uppleva konst och musik, lyssna på föreläsningar samt träffa varumärken. P.U.S.H, som är en ny typ av retailkoncept i Gallerian, kommer att vara öppet under 300 dagar.

Gallerian har under senaste tiden genomgått en helhetsomvandling från traditionell handelsplats till en social mötesplats. En förutsättning för den förflyttningen har varit att utöver shopping även möjliggöra och erbjuda olika typer av upplevelser, bland annat inom mat.   

– Målet med helhetsomvandlingen har varit att göra Gallerian till Stockholms mest dynamiska och kontrastrika handelsplats. Det gör vi genom att erbjuda ett brett utbud av shopping och upplevelser. P.U.S.H är ett exempel på det. Deras unika blandning av mötesplats, shopping, kultur och skateboard bidrar till lärande, inspiration, gemenskap och umgänge. Just de värden som skapar nyfikenhet och intresse för en handelsplats som vill framåt och vara tillgänglig för fler, säger Gallerians centrumchef Cecilia Åkesson.

P.U.S.H har skapats av nätverket bakom det svenska innovationsbolaget Performance Sk8 och syftar till att stärka barn- och ungdomars självkänsla genom att erbjuda en trygg, social plats där de kan mötas kring ett gemensamt intresse. Tillsammans med sampartners kommer ytan under 300 dagar att fyllas med nytänkande aktiviteter som ska göra skillnad för ungdomar både på plats och runt om i världen. Alex Lindgren är en av initiativtagarna till projektet.  

– Jag har själv åkt skateboard i hela mitt liv, inte minst här i Gallerian under 1970-talet. Det är en upplevelse som har gett mig så otroligt mycket både som proffsåkare och person. Skateboarding har blivit en del av min livsstil. Att jag nu kan bidra till att ge en ny generation barn och ungdomar en skateboardupplevelse i Gallerian känns fantastiskt kul, säger Alex Lindgren, projektledare för P.U.S.H. 

P.U.S.H ryms på en yta om 1 000 kvadratmeter i Gallerian och ligger på plan 4, en trappa upp ovanför huvudentrén från Hamngatan. Utöver skateparken kommer P.U.S.H även att erbjuda en konstutställning, café, pop up-butiker och olika typer av aktiveringar. Upplevelsen ska inte bara tilltala de redan frälsta åkarna utan också nybörjare i alla åldrar. 

P.U.S.H kommer att ha öppet under Gallerians ordinarie öppettider. Alla är välkomna, personer under 16 år behöver målsmans tillstånd.  

Mer information om kommande program och aktiviteter kommer att finnas på www.pushsthlm.com 

• • • 

Om P.U.S.H 
P.U.S.H (Performance Sk8 Urban Skate House) är en urban mötesplats fylld med spännande aktiviteter, givande event och ett nytt retail-koncept som tagits fram i samarbete med Peter Scherr från Popup Agency, men också ett välgörenhetsprojekt till förmån för UNHCR, FN:s flyktingorgan. White arkitekter och konceptdesigner Mikael Lagerström från DesignLab Sweden har designat denna yta på 1000 kvm som man hittar i Gallerian i Urban Escape, Stockholm, en våning upp, precis ovanför huvudentrén. 

Om Gallerian 
Gallerian är en genuin stockholmsikon sedan öppningsåret 1976. Handelsplatsen lockar kontinuerligt medvetna besökare till oväntade evenemang, upplevelsebaserad shopping och en framstående matscen mitt i centrala Stockholm. Handelsplatsen är en del av citykvarteret Urban Escape som ägs och förvaltas av AMF Fastigheter vars vision är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

• • • 

För mer information, vänligen kontakta: 
Tina Landelius, presskontakt AMF Fastigheter 
Email: tina.Landelius@amffastigheter.se 
Tel: 0722 - 35 32 69 

 

Alex Lindgren, Projektansvarig P.U.S.H

Email: alex@performancesk8.com

Tel: 0761 –85 12 21

Relaterade bilder
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

08-600 69 30

0738-36 34 50

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

08-600 69 17

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

08-600 68 27