Den 23 mars invigdes delar av Stockholms nya citykvarter Urban Escape, där Gallerian är en viktig knutpunkt. Maten är ett stort fokus för hela kvarteret och nu öppnar dörrarna till Il Molo, en av kvarterets 13 nya restauranger och caféer, mitt i Gallerian. Il Molo bjuder på italienska smaker och är den första restaurangen i Gallerian som har öppet efter att butikerna har stängt.    

- Det är underbart att få erbjuda Gallerians besökare en helhetsupplevelse vad gäller mat och dryck. Oavsett om man är sugen på en tryffelbakad frukost eller en avkopplande aperitivo så kan man hitta det hos oss. Det händer mycket i hela kvarteret just nu och det är spännande att vara en del av denna utveckling, säger Kattis Fridell, restaurangchef och delägare på Il Molo i Gallerian.  

I samband med att restaurangen Il Molo öppnar blir Gallerian nu även en destination efter att butikerna har stängt. Il Molo är den första restaurangen som håller uppe till sent. Restaurangen kommer vara belägen i den nyöppnade trappan mitt i Gallerian, som dessutom tar besökarna direkt ut till Brunkebergstorg som kopplar samman Gallerian med Urban Escape-kvarteret.

- Kombinationen av en härlig shopping- och matupplevelse är något vi vet att våra besökare vill ha och söker. Vår vision är att hela det nya kvarteret Urban Escape ska bli en ny matdestination för både stockholmare och besökare. Il Molo är ett viktigt nästa steg för att vara en del av att skapa ett ännu mer attraktivt och levande Stockholm city, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef city.

Menyn på Il Molo erbjuder allt som hör Italien till, från chark, tryffel och grappa till pizza, pasta och långkok. Pizzan blir en viktig del av menyn och kockarna kommer att coachas av ingen mindre än en av världens främsta pizzamästare, Massimiliano Baccich från Rom. Baccich har under sin karriär vunnit 9 tävlingstitlar i pizzabakning, däribland världsmästartiteln flera gånger. Baccich utbildar idag framtidens pizzamästare på en av de främsta pizzaskolorna i Italien, Scuola Nazzionale Pizzaioli och är även styrelseledamot i föreningen för italienska pizzabagare, API.

Il Molo är uppdelad i en restaurangdel med bordsservering och en kafédel med frukost och goda take away-möjligheter under hela dagen. Restaurangdelen håller öppet från lunch ända till sent. I restaurangen är det bordsservering och gästerna kommer kunna njuta av allt från sköna DJ:s till avskilda affärsluncher. Det kommer att finnas totalt 170 platser med 100 i restaurangen samt 70 i caféet. 

 

För mer information, vänligen kontakta:
Cecilia Österholm, kommunikation och marknad Stockholm city
E-post: cecilia.osterholm@amffastigheter.se
Tel: + 46 72 579 75 41 

 
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50