Neonrosa, tomtefritt och för en god sak. I år är det premiär för Gallerians första årliga julklappspapper. För designen står erkända illustratören Lovisa Burfitt, som även tagit fram en variant av mönstret till förmån för SOS Barnbyar.

– Vi har fått det stora förtroendet att hjälpa stockholmarna förvandla önskelistor till efterlängtade julklappar i närmare 40 år. Det vill vi hylla med en egen jultradition. Att samarbeta med en spännande designer och lansera ett unikt julklappspapper varje jul känns roligt, särskilt med tanke på vår uppskattade paketinslagningstjänst som varit ett återkommande inslag de senaste åren, säger Anders Salomonsson, marknadschef på Gallerian.

Årets papper är det allra första och har designats av erkända illustratören och modedesignern Lovisa Burfitt.

– Julen i city är speciell. Pulsen, alla glittrande ljus, människorna och intrycken. Det ville jag fånga med min design, säger Lovisa Burfitt, illustratör.

Burfitt gick ut Beckmans Designhögskola 1997 och examinerades från Kungliga Konsthögskolan 2001. Sedan dess har hennes karaktäristiska illustrationer synts flitigt i mode- och designmagasin över hela världen.

– Min stil kännetecknas av snabba svarta tuschlinjer och starka accentfärger. För Gallerian ville jag göra ett kul och modernt julklappspapper vilket gjorde att jag ganska tidigt valde bort traditionella julfärger som rött och grönt. Resultatet blev ett mönster av önskeklappar och citybor i neonrosa, kleinblått och tuggummiturkost, som jag hoppas kommer att sätta lite färg under granen, säger Lovisa Burfitt.

Premiärpappret samt matchande snören och etiketter kommer att finnas i Gallerians bemannade paketinslagning den 8–24 december. Förutom att få gratis inslagningshjälp kan man här även köpa ark av det miljömärkta pappret till förmån för SOS Barnbyar.

– Att få välja vilken organisation som vinsten från försäljningen av mitt papper skulle gå till kändes lätt då jag vet hur stor skillnad SOS Barnbyar gör för barn världen över, säger Lovisa Burfitt.

 

Vill du veta mer om årets papper?
För vidare information, frågor och högupplösta bilder – kontakta gärna Anders Salomonsson, marknadschef på Gallerian, eller besök www.gallerian.se/åretspapper
E-post: anders.salomonsson@amffastigheter.se
Telefon: 08 791 24 38 eller 070 631 80 92

 

Kort om Gallerian
Gallerians mission är att kontinuerligt spegla samtiden och göra city roligare för stadens invånare. Med sitt centrala läge på Hamngatan 37 lockar man cirka 50 000 besökare om dagen. Det motsvarar närmare fyra fullsatta Globen – varje dag, året runt – så folklivet och storstadspulsen är hög.

 

Gallerian i siffror:
Öppnade: 8 oktober 1976
Besökare per dag: ca 50 000
Antal butiker, restauranger och kaféer: 85
Total yta: ca 31 500 kvm
Kundgatans storlek: 250 m lång, 15 m bred, 8 m hög
Garageplatser: ca 1 000 st
Antal medarbetare: ca 1 000 personer
Öppettider: vardagar 10–20, lördag 10–18 och söndag 11–18
Extra julöppet 15–23 december: 10–21

 

Kort om Lovisa Burfitt
Lovisa Burfitt är en av Sveriges mest erkända illustratörer och gick ut Beckmans Designhögskola 1997. Sedan dess har hennes karaktäristiska stil lett till uppdrag för varumärken som Sephora, Harrods och Rörstrand. Hon illustrerar dessutom regelbundet för bland annat Vogue, Elle och The Sunday Times.

 

Kort om SOS Barnbyar
SOS Barnbyar har hjälpt utsatta barn över hela världen i mer än 60 år. Idag driver man barnbyar i 134 länder och landområden där föräldralösa eller övergivna barn kan få ett nytt hem. SOS Barnbyar arbetar också förebyggande, för att barn ska slippa bli föräldralösa. Mer information finns på sos-barnbyar.se

 

Gallerian invigdes den 8 oktober 1976 och var Stockholm citys allra första galleria. Affärsidén var enkel. Butiksutbudet skulle inte vara för exklusivt utan erbjuda något för alla. Det var också efter Gallerians intåg som ”galleria” blev ett allmänt uttryck för inglasade köpcentrum. Idag ägs och förvaltas Gallerian av AMF Fastigheter som är ett av Sveriges största fastighetsbolag.

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50