Upplev Stockholms största kulturscener i Gallerian

Från den 26 september till och med den 11 oktober erbjuder Gallerian, en av Stockholms populäraste mötesplatser, alla besökare ett smakprov på vad Stockholms största kulturscener har att erbjuda under hösten. Besökare kan ta del av ett spännande program från Dramaten, Dansens Hus, Kungliga Operan, Konserthuset och Bokförlaget Langenskiöld med bland annat konstnären Ernst Billgren, ekonomen och samhällsdebattören Carl Hamilton och artisten Salem Al Fakir.

Enligt statistik från SOM Institutet (Samhälle, Opinion och Medier) vid Göteborgs Universitet är det främst unga, högutbildade ungdomar med god ekonomi som tar del av det sprudlande kulturlivet i Stockholm. Kulturlivet är således långt ifrån tillgänglig eller prioriterad i alla samhällsgrupper. De välkända, etablerade kulturinstitutionernas medverkan i Premiärdagarna når nu för första gången ut till en mycket bredare publik som inkluderar alla shoppande stockholmare som träffas, umgås och spanar in det senaste höstmodet i Gallerian.

-  Gallerian har som mål att göra city roligare och vi har en bred publik. Vi vill spegla det som är nytt och aktuellt i Stockholm och bjuda våra besökare på det. Därför känns det jätteroligt att låna ut vår scen till våra samarbetspartners som kan visa upp smakprov från höstens repertoarer och nå stockholmare och turister på ett helt nytt sätt, säger Anders Salomonsson, Marknadsansvarig på Gallerian.

Att nå bredare målgrupper är viktigt även för Dramaten, en av Sveriges mest anrika kulturinstitutioner.

-  Det är viktigt för oss att komma ut och nå människor som kanske inte självklart tar sig till Dramaten-huset. Visa att vi finns i verkligheten, berätta om vad vi gör, bjuda in, bjuda upp och mötas, det finns ett stort värde i det, säger Dramatenskådespelare Hannes Meidal, som presenterar programmet när Dramaten besöker Gallerian.

Vänner på Gallerians facebooksida har möjlighet att få gratis biljetter till höstens kulturevenemang hos bland annat Dramaten, Dansens Hus, Konserthuset och Kungliga Operan. Information om biljettsläppen kommuniceras via facebook.

Kalendarium

Onsdagen den 26 september
12.00 -12.30 - Ström i P2 - Move the Needle

Interaktiv DJ-session med Håkan Lidbo
Kom och var med när multiartisten Håkan Lidbo kör DJ-session i Gallerian. De som vill kan delta aktivt genom att påverka konserten live via uppställda skivspelare. Kommer definitivt att bli en unik upplevelse.

Torsdagen den 27 september
12.00 -12.30 samt 16.30–17.00 - Dramaten - Smakprov ur höstens repertoar

Dramaten visar smakprov ur bland annat Den goda människan i Sezuan och Rövare. Två skådespelare, Hannes Meidal och Melinda Kinnaman, presenterar programmet.

Fredagen den 28 september
12.00–12.30 - Konserthuset - Jazz och klassiskt, Peter Asplund med trio
16.00–16.30- Konserthuset: Beethoven med Kungliga Filharmonikerna

Njuta av två helt olika musikupplevelser från Konserthusets repertoar. Vid lunchdags bjuder Peter Asplund med trio på modern jazz. Kl. 16.00 äntrar 50 musiker från Kungliga Filharmonikerna scenen för att framföra Beethovens Leonorauvertyr nummer 3 samt sista satsen ur Symfoni nummer 7. Dirigent är Marc Soustrot.

Tisdagen den 2 oktober
12–12.10, 12.45–12.55, 16.00–16.10 - Dansens Hus - Samtida Dans

Dans ur Björn Säfstens ”Introduction”
Dansarna Anja Arnquist och Sophie Augot framför en sekvens ur föreställningen ”Introduction” som enkelt och slagkraftigt, i en kombination av humor och allvar, ger en bild av danskonst som man vanligtvis inte har möjlighet att ta del av. Koreograf är Björn Säfsten.

Onsdagen den 3 oktober
12.00–12.30- Ström i P2 - Elektronisk lunchkonsert

Elektronisk konsert med Anders Tilliander ”Mokira”
Mokira är Andreas Tillianders alias för experimentell musik. Ända sedan debuten Cliphop har inriktningen ständigt varit dub. Live innebär det effekter, ekon och djupa basgångar.

Fredagen den 5 oktober
12.00, 12.20, 16.00, 16.20 - Vad är? – 100 frågor med Ernst Billgren, Salem Al Fakir m.fl.

Samtal med författarna, bokförsäljning och signering
Medverkande: Ulrika Kärnborg - Vad är litteratur? Salem Al Fakir & Pontus de Wolfe - Vad är musik? Ernst Billgren - Vad är konst? Katerina Janouch - Vad är sex? Carl Hamilton/Dramaten – Vad är politik?

Bokförlaget Langenskiölds författare till ”Vad är-böckerna” fördjupar sig i sina ämnen tillsammans med dagens konferencier, Kjell Eriksson. Förutom intressanta samtal bjuds det på musik, bokförsäljning, signering och dessutom smakprov från Dramatens uppsättning av Carl Hamiltons - Vad är politik?

Lördagen den 6 oktober
13.00, 15.00 -Kungliga Operan - Scener ur Trollflöjten

Operaäventyr live
Kungliga Operan ger ett smakprov från höstens premiär när de tar plats på Gallerians scen med utdrag ur Mozarts mest populära opera - Trollflöjten. Missa inte ett unikt tillfälle att få ta del av ett riktigt operaäventyr.

Onsdagen den 10 oktober
12.00–12.30 -Ström i P2 - Aquatic Sounds

DJ-session med Mats Almegård
Mats Almegård spelar musik som inspirerats av oceaner men också musik som använder ljudet av vatten som instrument; droppande smältvatten, böljande vågor och forsande bäckar. Kom och njut av en musikalisk hyllning till vattnet - förutsättningen för allt liv på jorden.

Torsdagen den 11 oktober
12.00–12.30, 16.00–16.30 -Galleriankonsert - Soundscape Orchestra

Premiäruppförande av crossover konsert med klassiskt, jazz och elektronisk ljudkonst.
Den stora finalen på Gallerians premiärveckor är ett helt unikt och egenproducerat crossover-projekt där klassiska musiker och jazzmusiker får mötas. Till det adderas elektronisk musik vilket skapar något helt eget som rör sig i gränslandet mellan jazz, klassisk musik och elektronisk ljudkonst.


Bifogade filer

 PDFKontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50