Fotograf/Källa: Klättercentret

Hälsa och välmående är i fokus på Gallerians övre våningsplan. På fredag öppnar Klättercentret Gallerian, den första och enda klättringsanläggningen i Stockholms city. Klättercentret blir det senaste tillskottet till Gallerians övre plan som nu samlar flera aktörer på temat hälsa och välmående. Etableringen går i linje med utvecklingen av nya Gallerian som ska erbjuda ett brett utbud av upplevelser, restauranger och shopping.

Gallerian är idag en mötesplats där shopping, restauranger, upplevelser och service samlas under ett tak. Gallerians utbud breddas nu ytterligare i samband med att flera aktörer på temat hälsa och välmående öppnar på plan fyra, handelsplatsens övre plan. Först ut var den urbana mötesplatsen och skateparken P.U.S.H och sedan dess har även vårdbolaget Kry samt fitnesstudion Becore öppnat här. På fredag tillkommer alltså ytterligare en aktör, Klättercentret, som är störst i Sverige inom inomhusklättring. 

- Interaktiva och inspirerande destinationer såsom Klättercentret gör nya Gallerian till en kontrastrik och mer mångfacetterad mötesplats. Med det övre planet fortsätter vi bygga vårt helhetskoncept och vi kommer att offentliggöra fler satsningar på temat hälsa och välmående här under hösten, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Gallerian.  

Den nya anläggningen erbjuder bouldering, en form av klättring på lägre höjd utan rep. Bouldering sker på cirka fyra meter höga väggar och kan utföras utan varken förkunskap eller särskilt mycket utrustning. Gallerian, som blir Klättercentrets sjunde och mest centrala klättringsanläggning, är en dröm som går i uppfyllelse för företaget vars mål är att tillgängliggöra sporten för fler. 

- Ända sedan vi öppnade vår första anläggning i Solna 2003 har drömmen funnits om att öppna en klätterhall i centrala Stockholm och det är svårt att hitta en mer central plats än Gallerian. Vi tror att klättring är för alla och vill göra det så lätt som möjligt att prova, för så många som möjligt. Gallerian är den perfekta platsen för det, säger Veronica Sikström, grundare och operativ chef för Klättercentret. 

För mer information och öppettider, besök: https://www.klattercentret.se/gallerian/klattra-gallerian/ 

• • • 

För mer information, vänligen kontakta: 
Tina Landelius, presskontakt, AMF Fastigheter 
tina.Landelius@amffastigheter.se  
Tel: 08-600 69 26 

Thom Hörnström, marknadschef, Klättercentret  
thom.hornstrom@klattercentret.se  
Tel: 070 202 65 19 

• • • 

Om Gallerian:  
Gallerian är en genuin stockholmsikon sedan öppningsåret 1976. Handelsplatsen lockar kontinuerligt medvetna besökare till oväntade evenemang, upplevelsebaserad shopping och en framstående matscen mitt i centrala Stockholm. Handelsplatsen är en del av citykvarteret Urban Escape som ägs och förvaltas av AMF Fastigheter vars vision är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

 

Relaterade bilder
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

08-600 69 30

0738-36 34 50

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

08-600 69 17

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

08-600 68 27