På lördag 8 oktober fyller Gallerian fyrtio år. Det firas med aktiviteter och överraskningar under hela hösten. Gallerian slog upp portarna 1976 och har sedan dess varit en självklar mötesplats mitt i city. Nu planerar jubilaren en parad av firande fylld med sång, fest och happenings.

När Gallerian invigdes 1976 var den det första i sitt slag. Handelsplatsen myntade till och med ”galleria” som det vedertagna uttrycket för inglasade köpcentrum. Under 2004 genomgick dagens 40-åring ett ansiktslyft och renoverades. Under åren har Gallerian blivit en av Stockholms största handelsplatser och har ca 50 000 besökare varje dag.

- Egentligen är det helt otroligt att Gallerian nu fyller 40 år. Få, om några handelsplatser har lyckats med bedriften att under så många år vara en självklar plats för möten och shopping. För många människor är Gallerian själva definitionen av Stockholms city. Grattis Gallerian! säger Åsa Bergendorf, Marknadsansvarig för Gallerian.

Arbetet med framtidens Gallerian är nu i full gång. I samband med framväxten av Urban Escape sker en massa spännande saker i kvarteret.

Gallerian är en central del av det nya citykvarteret Urban Escape. När vi bygger om ökar pulsen och handelsplatsen öppnas mot gator, stråk och torg. Bland annat genom den nya entrén mot Brunkebergstorg. Det förstärker rollen som mötesplats ytterligare, säger Henriette Johansson, Marknadsområdeschef för Urban Escape Stockholm.

Firandet av Gallerian kommer pågå hela hösten. Besökarna får chansen att ta del av festligheterna vid olika tillfällen. Framöver kommer Gallerians utbud av butiker, restauranger och caféer dessutom breddas och utökas ännu mer.
 

För mer information, kontakta:
Åsa Bergendorf,
E-post: asa.bergendorf@amffastigheter.se
Tel: +46 8 696 32 06, +46 72 528 46 81

 

Gallerian invigdes den 8 oktober 1976 och var Stockholm citys allra första galleria. Affärsidén var enkel. Butiksutbudet skulle inte vara för exklusivt utan erbjuda något för alla. Det var också efter Gallerians intåg som ”galleria” blev ett allmänt uttryck för inglasade köpcentrum. Idag besöker cirka 50 000 personer Gallerian dagligen. Gallerian ägs och förvaltas av AMF Fastigheter, ett av Sveriges största fastighetsbolag.


Bifogade filer

 ReleaseKontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50