Stockholm Evolution är namnet på Gallerians nya storsatsning. 13 500 kvm av Gallerians yta byggs om för att bland annat ge rum åt den internationella modekedjan Hollister och hemelektronikjätten Media Markt. 2011 är också året då Gallerian förbereder ett nytt övergripande framtidskoncept med start 2012.

Senast Gallerian i Stockholm byggdes om var 2004. Nu satsar AMF Fastigheter, som äger Gallerian, på en ny stor ombyggnad för att ge plats åt Hollister, Media Markt och ett 10-tal nya butiker, matställen och mötesplatser. Ytan som berörs är 13 500 kvm stor, varav 3 500 kvm är helt nya ytor.

”Vi fortsätter att ha siktet inställt på en framgångsrik mix av mat, shopping och mötesplatser, men anstränger oss också för att lyfta fram svenska och internationella butikskoncept i flagshipformat. Både Hollister och Media Markt är otroliga vinnarkoncept som kan bidra till ett intressantare Stockholms City”, säger Anders Pettersson som är centrumchef på Gallerian.

Besöksmässigt är målet att öka förra årets besökarantal från 16,7 miljoner/år till 17,5 miljoner/år 2012. Första fasen av Gallerians ombyggnad beräknas vara klar hösten 2011, men förändringen är bara en del i en betydligt längre och mer konceptuell framtidsresa.

”Samtidigt som vi bygger om miljön och tar in nya stora varumärken, så förbereder vi oss också inför ett nytt framtidskoncept som berör hela Gallerian. Våra besökare kan se glimtar av det redan i år med nya servicetjänster och ny digital teknik, men konceptet blommar ut först 2012. Under hösten kommer vi att avslöja mer om våra framtidsplaner”, säger Anders Pettersson.

Kort om Hollister och Media Markt

Hollister är namnet på nästa stora internationella modekedja som kommer till Sverige. Hollister är en amerikansk ungdomsmodekedja som ägs av kultförklarade Abercrombie & Fitch. Varumärket är lika känt för sina avslappnade amerikanska vardagskläder som sin sexiga reklam, modellvackra med-arbetare och ”inkastare” med bara överkroppar. Hollisters mission är att ta Södra Kalifornien, SoCal, ut i världen. De har funnits sedan år 2000 och har över 500 butiker i världen. Hollister öppnar i Gallerian i augusti/september 2011. Mer information finns på www.hollisterco.com

Media Markt är en tysk hemelektronikkedja med varuhus utanför större städer och med löfte om att alltid ha superlåga priser. Nu öppnar Media Markt för första gången i Sverige ett varuhus i cityläge som kommer att ligga i Gallerian i Stockholm med ambitionen att bli kedjans största varuhus omsättningsmässigt. Media Markt var den första hemelektronikkedjan att expandera internationellt och har över 500 butiker i tolv europeiska länder, varav 19 butiker i Sverige. Media Markt öppnar i oktober/november 2011 i Gallerian. Mer information finns på www.mediamarkt.se

För mer pressinformation

- Presskontakt: Anders Pettersson, Centrumchef Gallerian, +46 702036779, anders.pettersson@amf.se

- Bildmaterial: Se bilaga i detta utskick eller: www.gallerian.se/Pressmaterial.aspx

Gallerian på Hamngatan 37 i Stockholm ägs av AMF Fastigheter och är sedan 1976 Stockholms mest centrala Galleria. Varje dag passerar här 50 000 personer. Missionen är att kontinuerligt spegla samtiden och dess händelser. AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Gallerian, femte Hötorgshuset och Salénhuset – blivande MOOD Stockholm - är några av de mest kända fastigheterna.

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50