Höstens intåg kommer med stora satsningar i Gallerian från två olika modevarumärken – Carlings och Levi’s. Carlings tillkommer som nyhet i Gallerian medan Levi’s slår upp portarna till ett helt nytt butikskoncept. – Vi är väldigt glada att två så starka modeaktörer som Carlings och Levi’s väljer att storsatsa i Gallerian. Det befäster Gallerians roll som modedestination i Stockholm city, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Gallerian.

Jeanslegendaren Levi’s har funnits i Gallerian sedan 2011. Under hösten byter de lokal och utökar butiksytan inför öppningen av en ny retailbutik, skapad utifrån ett helt nytt butikskoncept. Den nya butiken kommer att husera på hela 212 kvadratmeter och bli den nya destinationen för denim, tailor shop och customisation i Stockholm. Belägen mot Hamngatan får Levi’s butik en central och tongivande plats i Gallerian och kommer att ge ett nytt uttryck åt handelsplatsens norra entré.

Levi’s är ett historiskt starkt och mycket omtyckt modevarumärke. Att de har valt Gallerian som plats för sin butik med det nya konceptet – som dessutom blir en av Levi’s största retailbutiker i Sverige – känns väldigt roligt, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Gallerian.

Det är inte bara öppningen av nya Levi’s Store som bidrar till ett utökat modeerbjudande för Gallerians besökare i höst. I september välkomnas även klädkedjan Carlings som för första gången öppnar butik i Gallerian. Butiken kommer att vara belägen vid Kocks torg, på gatuplan, och omfatta 282 kvadratmeter.

Det känns alltid kul att välkomna helt nya tillskott till Gallerian. Då modesegmentet har haft det särskilt tufft under pandemin är det mycket glädjande att det nu sker flera stora satsningar inom just detta segment. Att det i detta fall dessutom handlar om två så starka och populära modeaktörer som Carlings och Levi’s känns extra roligt, det skapar goda förutsättningar för en spännande modehöst, avslutar Cecilia Åkesson.

Öppningarna av nya Levi’s Store och den nya Carlingsbutiken är de senaste i raden av nya satsningar i Gallerian. I slutet av augusti slår även Sushi Yama upp portarna till en ny sushiservering och ger därmed ytterligare bredd åt Gallerians matscen. Det står sedan tidigare klart att IKEA Sverige under sommaren 2022 öppnar sitt första cityvaruhus – på fyra våningar och med drygt 8 000 kvadratmeters butiksyta – i Gallerians södra del. Även Elgiganten satsar stort och öppnar under början av 2022 en flaggskeppsbutik i entrén mot Hamngatan – med ett helt nytt koncept som kombinerar analog och digital shopping. Samma år flyttar även Stockholms Handelskammare in i nya kontorslokaler i Urban Escape, med utsikt över korsningen Hamngatan Regeringsgatan.

Levi’s öppnar den 2 september, Carlings den 23 september och Sushi Yama den 24 augusti 2021.

• • •

För mer information, vänligen kontakta:
Tina Landelius, presskontakt Gallerian
tina.landelius@amffastigheter.se
Tel: 0722 - 35 32 69

• • •

Gallerian är en genuin stockholmsikon sedan öppningsåret 1976. Handelsplatsen lockar kontinuerligt medvetna besökare till oväntade evenemang, upplevelsebaserad shopping och en framstående matscen mitt i centrala Stockholm. Handelsplatsen är en del av citykvarteret Urban Escape som ägs och förvaltas av AMF Fastigheter vars vision är att skapa stadsrum där människor vill vara.

 

 
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

08-600 69 30

0738-36 34 50

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

08-600 69 17

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

08-600 68 27