Beyond Retro är en av Sveriges ledande kedjor för vintagekläder och säljer handplockade återvunna kvalitetsplagg från jordens alla hörn. På fredag öppnar Beyond Retro en pop up-butik på PUSH, den urbana mötesplatsen och skateparken på plan fyra i Gallerian.

För första gången öppnar nu en butik med fokus på vintage i Gallerian. Med slow fashion som filosofi har Beyond Retro sedan starten i London 2002 arbetat för en mer hållbar modeindustri och en ökad återanvändning av kläder. Det är första gången kedjan öppnar på en så centralt belägen plats i Stockholm.  

–  Samarbetet mellan Gallerian, PUSH och Beyond Retro är en perfekt mix av kultur, personliga möten och shopping. Vi ser fram emot att öppna en butik för hållbart mode samt att verka för en mer hållbar modeindustri på en så centralt belägen plats. För oss är detta en fantastisk möjlighet att nå både befintliga och nya kunder genom det centrala läget, säger Mark Ellis, vd på Beyond Retro i Sverige.  

Utöver ett brett sortiment av utvalda vintageplagg har Beyond Retro även det egna klädmärket Beyond Retro LABEL som produceras av 100 procent återvunna material. Butiken som ligger i anslutning till skateparken PUSH entré på Gallerians övre plan är 124 kvm. 

–  I dagens retailklimat är det allt viktigare att hörsamma sina kunder och att ställa om efter nya kundbeteenden. En ökad miljömedvetenheten hos konsumenterna är ett exempel på det, vilket i förlängningen också påverkar PUSH val av samarbetspartners. Beyond Retro är en spännande retailaktör som ligger i framkant både vad det gäller hållbart mode och den nära dialog de har med sina kunder. Vi ser fram emot samarbete under sommaren, säger Alex Lindgren, projektledare och en av initiativtagarna till PUSH.  

Beyond Retro öppnar sin butik i Gallerian fredagen den 12 juni.  

• • • 

För mer information, vänligen kontakta: 
Tina Landelius, presskontakt AMF Fastigheter 
tina.Landelius@amffastigheter.se  
Tel: 08-600 69 26 

Oscar Samuelsson, Kommunikation- & marknadsansvarig, Beyond Retro 
oscar.samuelsson@beyondretro.com  
Tel: 073 - 748 11 16 

• • • 

Om Gallerian:  
Gallerian är en genuin stockholmsikon sedan öppningsåret 1976. Handelsplatsen lockar kontinuerligt medvetna besökare till oväntade evenemang, upplevelsebaserad shopping och en framstående matscen mitt i centrala Stockholm. Handelsplatsen är en del av citykvarteret Urban Escape som ägs och förvaltas av AMF Fastigheter vars vision är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

Relaterade bilder
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

08-600 69 30

0738-36 34 50

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

08-600 69 17

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

08-600 68 27