Gallerian fortsätter sin tradition att låta framstående svenska formgivare designa ett papper till årets julhandel. 2015 har valet fallit på konstnären Bea Szenfeld som skapat ett papper att spara, rama in och hänga på väggen efter att klapparna öppnats. Pappret går också att köpa i form av ett välgörenhetsark där Bea Szenfeld valt att intäkterna oavkortat ska gå till Rädda Barnen.

-  Det är såklart en stor ära att ha blivit utvald att designa årets julklappspapper för Gallerian. Jag har valt att göra något vackert av den röra som kan uppstå när man i julstressen i sista sekund tager vad man haver för att slå in sina paket. Mitt bidrag är också en hommage till alla som ser det vackra i inslagspapper och därför fint viker ihop och sparar det efter att julklapparna är öppnade, berättar Bea Szenfeld

Varje år slänger svenskarna cirka 200 000 kilo julklappspapper. Genom att skapa ett julklappspapper att spara, rama in och hänga på väggen skapar Szenfeld ett värde i något som de flesta tidigare gjort sig av med.

-  Vi är stolta och glada över att presentera årets julklappspapper i samarbete med Bea Szenfeld. Med sin design bidrar hon till ökad medvetenhet om inte minst återbruk vilket är centralt i hennes konstnärskap och mycket angeläget i vår tid, säger Carolina Nilsson, Marknadsansvarig Gallerian

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Carolina Nilsson, Marknadsansvarig Gallerian 
E-post: carolina.nilsson@amffastigheter.se
Tel: 08-696 33 25

Cecilia Elovsson, PR och Information, AMF Fastigheter 
E-post: cecilia.elovsson@amffastigheter.se
Tel: 08-696 31 10

 

 

Om Årets papper
Bea Szenfelds julklappspapper finns i Gallerian i Stockholm från och med 14 december. Gallerians besökare är välkomna att få sina julklappar inslagna gratis i den bemannade inslagningsdisken mellan 14-24 december. Pappret finns också att köpa i form av ett välgörenhetsark där Bea Szenfeld valt att intäkterna oavkortat ska gå till Rädda Barnen.

 

Om Bea Szenfeld
Efter sin examen från Beckmans designhögskola startade Bea Szenfeld 2002 sitt eget modemärke. Året efter vann Szenfeld realityteveprogrammet Fashion House där vinsten var praktik på modehuset Stella McCartney. För Bea Szenfeld är papper inget nytt material att arbeta med. Hennes konstnärskap befinner sig i gränslandet mellan konst och mode och återbruk står i centrum. Tidigare har hon bland annat uppmärksammats för kollektionen Haute Papier där hon istället för tyg till sina kreationer skapade skickliga handarbeten av vitt papper.

 

Om Gallerian
Sedan starten 1976 har Gallerian i Stockholm utvecklats till en ikonisk shoppingdestination och omtyckt mötesplats i hjärtat av city. Gallerian lockar dagligen cirka 50 000 besökare och är därmed en av Stockholm största offentliga platser. Årets Papper är en tradition där Gallerian lyfter samtida svenska formgivare i samband med julhandeln. 2014 formgav Lovisa Burfitt Årets papper.
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50