I veckan har Gallerian färglagts med hjälp av den prisbelönta 3D-konstnären Juandrés Vera. Juandrés har gjort en flerdimensionell tolkning av ombyggnationen av Gallerian som delinvigs i slutet av året. Syftet med konstverket är att på ett interaktivt sätt informera besökarna om vad de kan förvänta sig av Gallerians nyöppning. 

- Nu går vi in i slutfasen av Gallerians omvandling och vi vill såklart berätta för våra besökare vad som är på gång. Juandrés Vera skapar levande gatukonst som ofta utspelar sig i urbana miljöer. Därför kom idén att låta honom måla ett interaktivt verk vid Gallerians huvudentré. Resultatet är imponerande och jag är väldigt glad över vårt samarbete, säger Sandra Vanneque, marknadsansvarig Gallerian.   

Ombyggnationen av Gallerian är en del av utvecklingen av hela kvarteret Urban Escape. Till 2018 års julhandel delinvigs nya Gallerian som utökar och förändrar mixen av butiker, restauranger och upplevelser. Nu har den prisbelönte gatukonstnären Juandrés Vera gjort en egen tolkning av ombyggnationen. Konstverket, som är flerdimensionellt, utgörs av två händer som jonglerar ett antal byggtillbehör vilket ska symbolisera byggprocessen. Besökarna kan interagera med konstverket och ”fånga” de tillbehör som kastas runt. Förutom konstverket finns det information om nya Gallerian på plats.   

- Det är riktigt häftigt att få möjlighet att vara en del av hela Gallerians omvandling. Det har dessutom varit väldigt inspirerande och givande att måla i en miljö där det är ett så stort flöde av människor hela tiden, och att folk har visat så stort intresse för konstverket, säger Juandrés Vera.

Juandrés är en gatukonstnär med inriktning på flerdimensionell konst. Hans prisbelönta verk har ställts ut på museer och gallerior i New York, Paris, Monterrey och på flera platser i Mexico. I Sverige har Juandrés Vera bland annat varit en del av Malmöfestivalen och är aktuell i utställningen Magic City i Frihamnen, Stockholm.   

­­­­

För ytterligare frågor vänligen kontakta:
Marta Jarzabek-Hulthén, tf. marknad- och kommunikationsansvarig, AMF Fastigheter
Mejl: marta.jarzabek-hulthen@amffastigheter.se  
Tel: 070-585 05 88

Gallerian invigdes den 8 oktober 1976 och var Stockholm citys allra första galleria. Affärsidén var enkel. Butiksutbudet skulle inte vara för exklusivt utan erbjuda något för alla. Det var också efter Gallerians intåg som ”galleria” blev ett allmänt uttryck för inglasade köpcentrum. Idag besöker cirka 50 000 personer Gallerian dagligen. Gallerian ägs och förvaltas av AMF Fastigheter, ett av Sveriges största fastighetsbolag.
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50